Korábbi programok

1 / 19 |<<< >>>|

2017.10.02.

XXI. Erdők Hete

Az Országos Erdészeti Egyesület kezdeményezésére minden év október első hetében országszerte rengeteg érdekes erdei programot kínálnak az erdőgazdaságok. Az idei a XXI. Erdők Hete, amelynek jelmondata – „Közös kincsünk az erdő” – az erdők értékeinek gazdagságára, azon belül a természeti, turisztikai és gazdasági értékek párhuzamos jelenlétére hívja fel a figyelmet.A NEFAG Zrt. idén 4 helyszínen (szolnoki Erdei mŰvelődési Ház és Bagolyvár Vadaspark, Monor, Pusztavacs, Tiszaigari Arborétum) várja a családokat, óvodás és iskolás csoportokat.

2017.09.23.

Állati jó szülinap! 10 éves a Bagolyvár Vadaspark

Már 10 éve, hogy Szolnok város szélén, kellemes erdei környezetben megnyitotta kapuit a Bagolyvár Vadaspark. Egy közös ünneplésre hívjuk a látogatókat a jeles évforduló alkalmából.

2017.10.14.

Kerékpárosok Napja

A szabadidős program mindenkinek szól, a rövidebb távot bringával, babakocsival, rollerrel, a hosszabbat a család, baráti társaságok közösen tehetik meg kerékpárral.

2017.10.12.

Tájékozódási Klub

Az nem téved el, aki otthon marad! Tájékozódási ismeretek kicsiknek és nagyoknak.

2017.10.07.

Erdők Hete: Őszi terep félmaraton és váltó futóverseny

Aktív kikapcsolódás és a mozgás öröme a természet közelségében. A Széchenyi Parkerdőben kijelölt útvonalakon, az őszi erdő hangulatával kísérve gyorsan peregnek a kilométerek.

2017.10.06.

Erdők Hete: Túra az ország közepén

A Pusztavacsi Erdészet egy rövid gyalogtúrával várja az érdeklődőket, az az „Ország Közepe” emlékműtől indulva.

2017.10.05.

Erdők Hete: Te is tegyél az arborétumért!

A programon részt vehet mindenki, aki tenni akar valamit a közös kincsünkért, az arborétumért./ növénytisztítás, arborétum takarítás, egészségügyi kezelés, komposztálás, ápolási munkák stb./ a munka végeztével vendégünk egy szervezett szakmai bemutatóra, és részese lehet emlékfa ültetésnek is.

2017.10.04.

Erdők Hete: Nyílt nap a Monori Erdészetnél

A nyílt nap során óvodás és alsó tagozatos diákok részére mutatjuk be az erdész munkáját fényképekkel és kiselőadás formájában, kiemelve a természeti értékek megóvásának fontosságát.

2017.10.03.

Erdők Hete: Kerekerdő két keréken

Egy kellemes kerékpáros túra során felfedezzük a Széchenyi Parkerdő és környékének ökoturisztikai nevezetességeit és látnivalóit.

2017.10.02.

Erdők Hete: Arborétumi kincsek

Vezetett séták csoportoknak, az arbortéum őszi kincseinek közös felfedezése a Tiszaigari Arborétumban.

2017.10.02.

Erdők Hete:Természetfotó kiállítás a Tiszaigari Arborétumban

Vándorkiállítás Lantos László természetfotós munkáiból.

2017.10.02.

Erdők Hete: „Erdőország ezer kincse” foglalkozások

Bemutató erdészeti erdei óvodai és iskolai foglalkozások az Erdők Hete alkalmából, előzetes bejelentkezés alapján.

2017.09.30.

Ültessünk díszfákat! Szakmai előadás és vásár a Tiszaigari Arborétumban

Díszfákkal kapcsolatos hasznos tudnivalókat és érdekességeket hallhatnak és láthatnak az érdeklődők, miközben megismerhetik az arborétum gyűjteményét.

2017.09.29.

Erdei Titkok Tárháza a Kutatók Éjszakáján

A NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Háza sokadik alkalommal varázsolja az erdő élővilágát a szolnoki campusba, a Kutatók Éjszakája keretében.

2017.09.16.

Pelikán túranap

A Szolnoki Közalkalmazott Természetbarátok Turista Egyesülete ez évben 19. alkalommal rendezi meg a PELIKÁN gyalogos és kerékpáros túranapot a NEFAG közreműködésével. A mozgalom célja az érdeklődőkkel megismertetni Szolnok város és környékének nevezetességeit, bemutatni kevéssé ismert szép tájait.

2017.09.14.

Tájékozódási Klub

Az nem téved el, aki otthon marad! Tájékozódási ismeretek kicsiknek és nagyoknak.

2017.09.08.

II. Erdővarázs Családi Nap

Az állami erdőgazdaságok Budapest szívében mutatják be a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját.

1 / 19 |<<< >>>|