Erdőtelepítés

 Szakmai, technikai és technológiai felkészültségünkkel állunk a földtulajdonnal rendelkezők részére az Európai Uniós támogatás(ok) elnyeréséhez szükséges pályázat elkészítésétől a teljes kivitelezésig.

Az erdőtelepítési szolgáltatás keretében, szerződéses kapcsolat alapján, a megrendelő igényeinek megfelelően az alábbi feladatok elvégzését vállaljuk:

·         Az erdősítendő terület termőhelyfeltárása.

·         Erdősítési kiviteli terv elkészítése, jóváhagyó határozat beszerzése. A terület művelési ágától illetve védettségétől függően a természetvédelmi szakhatósági hozzájárulás beszerzése.

·         Európai Uniós pályázat elkészítése.

·         A telepítendő terület szükséges pontosságú bemérése.

·         A kiviteli terv alapján történő erdőtelepítés első kivitel elvégzése, a hozzá szükséges ültetési anyag biztosítása.

·         A kiviteli tervben szereplő kiegészítő feladatok (vadvédelmi kerítésépítés, vízelvezető árkok kialakítása, stb.).

·         A befejezésig történő kézi és gépi ápolások elvégzése.

·         Az erdőtelepítés befejezetté nyilvánítása után, maximum az erdősítés 5 éves koráig a befejezett ápolások elvégzése.

·         A pénzügyi támogatások igénybevételéhez szükséges dokumentumok elkészítése.

A terület beerdősítése után járó jövedelempótló támogatás teljes egészében a megrendelőt illeti meg.

A nem mezőgazdasági és a rossz adottságú mezőgazdasági területek telepítése esetén a költségeknek a nemzeti vagy Európai Uniós támogatáson felüli részét a megrendelőnek a szerződében meghatározott összegben és ütemezésében kell kiegyenlítenie.

 

Részletesebb felvilágosításért Sebők Miklós erdőgazdálkodási vezetőt szíveskedjenek az 56/512-129 es telefonszámon, vagy a nefag@nefag.hu elektronikus levélcímen, illetve a Szolnok, Kaán Károly utca 71. szám alatti Központunkban személyesen megkeresni.