Pusztavacsi Erdészet 

Budapesttől 55 km-re, az M5-ös, 5-ös és 4-es számú főútvonalak menténtalálható meg a társaság másik vadgazdálkodási egysége, a nagyvadas jellegű Pusztavacs-Mikebudai vadászterület, melynek nagysága 9130 hektár. A terület magában foglal egy 500 hektár nagyságú, a dám zárttéri tartására alkalmas vadaskertet is. Jellemző vadállománya a dám, vaddisznó, valamint az őz.

A vadgazdálkodás gerincét a minőségi gazdálkodásnak köszönhetően a dámszarvas jelenti. Az elmúlt néhány évben, valamint napjainkban is folyó minőségi vadgazdálkodás eredményeként, kiváló minőségű trófeákkal büszkélkedhetünk. A 2010. évben terítékre került 5,11 kg trófeatömegű dám bika felülírta a terület történelmi rekordját. Az évente hasznosításra kerülő dám bika közel 45%-a képviselteti magát az éremtáblázatokon, köszönhetően a jól kialakított korosztályszerkezetnek. A vadászterületen lehetőség van még dám tarvad, őzbak, őz tarvad, valamint vaddisznó egyéni és társas vadászatára.

Erdősültség: 89 % (kocsányos tölgy, akác, nyár, fenyő)

Éves teríték

Vadfaj

Teríték (db)

Trófea mérete

Dám bika

110 1,20-5,00 kg

Őzbak

60

150-350 g

Suta, gida

90

-

Dám tarvad

280

-

Vadkan

25

12,00-22,00 cm

Vaddisznó (koca, süldő, malac)

165

-


Elhelyezés

A vendégek számára szállást a pusztavacsi és a mikebudai vadászházban tudunk biztosítani. A vadászházak teljes körű és színvonalas szolgáltatásokkal várja vendégeit.

Kirándulási lehetőség

Pusztavacson van az ország geometriai középpontja, amit érdemes megnézni. A közelben található CEGLÉD határában létesített élményfürdő, üdítő színfoltja lehet az idelátogató vendégeknek. Vonzó kiránduló hely Kecskemét városa és a pusztai romantikát kedvelőknek Bugac-, valamint Apaj-puszta.

Az egyéni vadászatok keretén belül sikeresek és keresettek a cserkelő, valamint les vadászataink. A les vadászatot kedvelő elszánt és kitartó vadászokat szinte évi gyakorisággal megajándékozza a vadászterület egy-egy kimagasló trófea méretű vadkan elejtésének lehetőségével.

Évenkénti rendszerességgel szervezünk sikeres hajtó és terelő vadászatokat, amely minden nagyvad vadászat iránt érdeklődő vadász szívét megdobogtatja. A vadászatok szervezése és lebonyolítása minden vadászati mód tekintetében a vadászati hagyományok ápolása mellett, igényes kivitelezés mellett és kulturált körülmények között történik.