1 / 2 |<<< >>>|
Új bejegyzés: Aláírás:
Bejegyezve: 2017.10.20. 17:37
Kedves Eszter és Csaba!
Szeretném megköszönni a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola 4. b osztálya nevében a tanulságos, érdekes foglalkozásokat. Nagyon élvezték a gyerekek az állatok etetését, simogatását is. A meglepetés: a lovas kocsi, ötletes volt. Néhányan le sem akartak szállni róla. Jót játszottak a játszótéren a gyönyörű környezetben.
További munkájukhoz sok sikert, jó egészséget kívánunk!

Takácsné Csikós Anikó - osztályfőnök

Bejegyezve: 2016.05.30. 11:43
Kedves Vadasparkban dolgozók!

Ezúton szeretném megköszönni a Tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános iskola 1.b osztálya nevében az érdekes, élménydús és türelmes körbevezetést. Az időjárás elég szeszélyes volt, így a végén nem állt módomban megköszönni ezt a szép délutánt, (az eső elől szaladtunk a buszhoz a gyerekekkel).Az állatok etetése, simogatása nagy élmény volt. Köszönjük!

Tisztelettel: Báthoriné Kiss Gabriella /osztályfőnök

Bejegyezve: 2016.04.18. 11:10
Tisztelt Vezérigazgató Úr!

A Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete idén is meghirdette – az ENSZ felhívása alapján – a VÍZ VILÁGNAPJA alkalmából

" Vizek és Mesterségek "

mottó keretén belül

TÉRSÉGÜNK A KÖZÉP-TISZA című vetélkedőt.

Idén is gyönyörű környezetben, megújult feladatokkal 6 "akadály" állomással és 13 csapat (3-3 fő) részvételével bonyolítottuk le a vetélkedőt. A 39 gyerek plusz a 13 kísérő tanár örömmel teljesítette az akadály pályákat, majd írásbeli totóban, villámkérdésekben illetve puzzle összerakásban mérték össze tudásukat az akadály állomásokon elhangzottakból merítve.

Ennek a vetélkedőnek a díjazásához kértünk és kaptunk támogatást az ÖNÖK cégétől.

Ezúton szeretném megköszönni Önöknek a támogatást, mellyel a NEFAG ZRt. hozzájárult a rendezvény sikerességéhez. Külön köszönet Horváth Ernő Erdei Művelődési Ház Vezetőjének, Csikós Eszter, Magyar Andrea, Sipos Csaba és Kenyeresné Begyik Erzsébet Erdei Művelődési Ház munkatársainak és Korozsné Györe Gizella, Bartos Szilvia konyhai dolgozóknak a szervezés folyamatában való segédkezésért, valamint a személyes aktív részvételért.Szolnok, 2016.04.11.

Lovas Attila MHT Területi Szervezet Elnöke

Bejegyezve: 2014.03.05. 10:59
Tisztelt Horváth Ernő!

Nagyon köszönjük vállalatunk, a BI-KA Logisztika Kft. munkatársai részére szervezett Farsangi mulatság lebonyolítását.

A jövőbeni együttműködés reményében,

Szolnok, 2014. február 28.

Üdvözlettel:

Nagy Julianna PR és Kommunikációs Munkatárs

Bejegyezve: 2014.01.14. 20:52
Az Aba-Novák Kulturális Központ "Kulcs a jövőhöz" Szolnoki és Szolnok környéki oktatási intézmények közös kompetenciafejlesztő programja című, TÁMOP-3.2.13/1-2012-0168 pályázatának "Kézenfogva a természettel" elnevezésű programsorozatának keretében vettünk részt kirándulásunkon, túránkon.
Lelkesen készültünk erre az útra, hisz kis csapatunk - tősgyökeres szolnokiak -, a Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 10 tanulója közül még senki sem járt ebben a Tisza parti szép kis településen. Alig 25 perces buszos utazás után a megállóban - nagy örömünkre - régi kedves ismerősünk - Horváth Ernő tanár bácsi várt bennünket. Természetesen ismét elvarázsolt mindannyiunkat érdekes, cseppet sem mindennapi történeteivel. Megfigyeltük, megtapintottuk (megkóstoltuk) Tiszapüspöki növényvilágát. Megismertük e vidék jellegzetes fáit, madarait. Szó esett a természet törvényszerűségeiről, a természet szeretetéről és annak védelméről. Szájtátva hallgattuk Tiszapüspöki természeti kialakulását, a neve történetét. Nem is sejtettük, hogy ennyi érdekességet rejt ez a kis település.
Köszönet mindenért.

Szilágyi Etelka, Szerdahelyi Gáborné

Bejegyezve: 2013.10.17. 13:01
72 óra kompromisszum nélkül…
Ezúton szeretnénk hálásan megköszönni a szolnoki Szer-telen Ifjúsági Ház által 2013.október 11-13. között megrendezésre került 72 Óra kompromisszum nélkül című rendezvényünk támogatását és a Nefag Zrt mindazon dolgozóinak munkáját, akik együttműködésükkel segítették e program létrejöttét.
A továbbiakban szeretnénk beszámolni a 3 nap eseményeiről a teljesség igénye nélkül:
A 72 óra kompromisszum nélkül szolnoki rendezvényének gyümölcsei: 1400 önkéntes fiatal, 69 csapatban 59 projektet hajtott végre 72 óra alatt.
Bővebben: Szemétkommandóban 159 fiatal tisztította Szolnok városát, csikkgyűjtéssel 176, míg a városi parkok rendezésében 93 diák tevékenykedett. A szokásos kórház látogatási és műsoros projektek éppúgy, mint a 4 Idősek otthonában tett látogatások is maradandó élményekké váltak a fiatalok életében,de a betegek és idősek életébe is fénysugarat vittek. Az előre meghirdetett állateledel gyűjtés is nagy népszerűségnek örvendett, melynek eredménye vasárnap reggel került átadásra a diákokkal közösen a Kéz a Mancsért Egyesület részére. Különleges és új feladat volt az idén a Meseolvasás, valamint az arcfestés ,melyeket a város közterületein és játszótereken valósítottak meg. Ezen feladatok célja a kapcsolatépítés , asszertivitás, kommunikáció fejlesztése. A gyermekek nagyon lelkesen fogadták a diákokat , örömteli órákat töltöttek el így együtt. A Nefag parkerdőben évek óta vállalnak a fiataljaink munkát, idén is 54 fiatal végzett ott feladatokat. Ez a legsikeresebb projektjeink egyike.
A jó tapasztalatokra alapozva ,ahogyan tavaly, az idén is bevontuk a 24 órás vetélkedő diákjait a 72 óra önkéntes programjába . Feladatuk az volt, hogy önállóan dolgozzanak ki és valósítsanak meg egy „JÓ TETTET” a pénteki nap délutánján . Az elbírálás főbb szempontjai: kreativitás, hatékonyság,önállóság, közhasznúság,csapatszellem, önzetlenség. Rendkívül kreatív projektek születtek, melyeket a jövőben továbbfejlesztve alkalmazhatunk a mások felé való önzetlen segítésben.
Keret programjaink a napközben végzett önkéntes segítő munka mellett kellemes esti együttléteket,lezárását , értékelését a napnak és leeresztő szórakozást is kínáltak, a prevenció és a közösség építés jegyében, melynek méltó befejezése volt a vasárnap délutáni záró rendezvény és az esti Szer-Jam Karaoke verseny a Szer-telen Ifjúsági Házban.
Nagyon jó volt látni az örömtől csillogó szemeket és tudni azt, hogy ezek a diákok egy olyan kalandban vettek részt, amiben ők sokkal többet kaptak vissza . Ez lehet a kezdete egy örömökkel teli, felelős és gazdag életnek.
Hálásak vagyunk azért, hogy ez a program ismét sikeres volt és sok fiatal felismerte azt, hogy nagy öröm és boldogság együtt lenni és tenni a rászorulókért, a környezetünkért és szűkebb pátriánkért.

Kozákné Kovács Ildikó és Kozák Csaba Szer-telen Fiatalokért Szolnok (SZefiSZ)

Bejegyezve: 2013.08.22. 14:41
Az Erdei Művelődési Ház minden lelkes munkatársának köszönöm magam és gyerekem nevében a 2013. nyári túlélő tábor sokszínű programját. Évek óta rendszeres látogatói vagyunk a Bagolyvár Vadasparknak és játszótérnek. De ez más és új élmény volt a számára. Ezentúl több programba is szívesen be fogunk csatlakozni. Természetesen a jövő nyári táborig.
Köszönet még egyszer.
Üdvözlettel:

Kiss Anett

Bejegyezve: 2013.07.30. 10:25
TÁMOP - 3.4.2.A-11/2 "Sziget, amely befogad"-az inkluzív ellátás együttműködő, egymásra épülő modellje Szolnokon -pályázat keretén belül a NEFAG Zrt Bagolyvár Vadasparkban attitűdformáló táborban vett részt 2013. június 24-28. között a Kassai Úti Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 28 diákja, akik közül 8 gyermek sajátos nevelési igényű tanuló az iskolában.
Olyan tábort kívántunk létrehozni, ahol nem az értelmi képességek a meghatározóak, hanem az együttlétből adódó érzelmi gyarapodás. A gyermekek sokszínűsége lehetővé tette, hogy sokféle szociális tapasztalatot szerezzenek és valóban megtalálják önmagukban és másokban az értékeket. Rendkívül gazdag élménypedagógiában volt része a kisgyermekeknek, olyan vezetőkkel Horváth Ernő, Andi, Eszter és Zita személyében, akik meleg szeretettel, tapintattal közeledtek többségitől eltérő tanítványaink felé.
A foglalkozások alatt a gyerekek nem fáradtak el, teli voltak "ahá" élménnyel, kérdésözönnel árasztották el a felnőtteket. A tábor végére megtelt a kincsesládájuk, amelyet emlékül vittek haza. Néhány gondolat az utolsó órák mondataiból, amit a gyermekek fogalmaztak meg;
azt vettem észre: - jól érezték magukat a gyerekek
- jó csapat kovácsolódott össze, mindenki talált magának barátot
- jól bánnak az állatokkal
- barátot szerezhettem
- rengeteg állat van a környéken
- az itt dolgozók és a gyerekek is nagyon kedvesek voltak.
Természetesen búcsúzáskor egyöntetűen az volt a kívánság, hogy jövőre is jöhessünk ide a NEFAG Zrt táborába.
Hálásan köszönjük tanítványaink és magunk nevében a táborvezetők fáradhatatlan együttműködését, kedvességét, megértését.
Jó egészséget kívánunk valamennyi ott Dolgozónak!

Szilágyi Etelka, Szerdahelyi Gáborné

Bejegyezve: 2013.06.03. 16:00
Kedves projektvezetők,segítők !

Ezúton szeretnénk hálásan megköszönni a szolnoki Szer-telen Fiatalokért Szolnok Közhasznú Egyesület által, 2013. május 25.-én megrendezett Szeretethíd című rendezvényünkön való segítségeteket és részvételeteket.

.Néhány adat :
Idén 603 fiatal és idős ember 13 csoportban 17 projektet hajtott végre. Szemetet szedtek a város területéről, időseket látogattak meg három Idősek otthonában, saját készítésű ajándékokat ill. műsort adva. Hasonló képen a Hetényi kórházban vigasztaló szavakkal kedveskedtek a betegeknek. A Nefag Zrt kiserdő területén fejlesztő és öko feladatokat hajtottak végre. A református templom kertjében és a város több helyszínén, többek között Szandán is parkrendezési munkálatokat végeztek. Egy csapat ellátogatott a Családok Átmeneti Otthonába az ott élő gyermekek részére focikupát szervezni. Idén sem maradhatott ki a Liget úti Fogyatékos Otthon, ahol a fiatalok kézműveskedtek az otthon lakóival. Újdonság volt idén a „Nyitott templom „ akciónk, ahol a látogatók a szolnoki református templom történetéről ismerhettek meg érdekességeket .
Méltó befejezése volt az esti Szer-Jam klubunk programja a napközben végzett önkéntes segítő munkának,mely kellemes esti együttlétet, leeresztő szórakozást kínált, a prevenció és a közösség építés jegyében. Karaokezés nyújtott zenei szórakozási lehetőséget,de ezenkívül csocsó, pingpong és biliárd versenyt is rendeztünk, bemutatva a részt vevő fiataloknak a szer-telen szórakozás lehetőségeit.
Hálásak vagyunk azért, hogy ez a kezdeményezés sikeres volt és sok ember újból átélhette felismerte azt, hogy nagy öröm és boldogság együtt lenni és tenni a rászorulókért, a környezetünkért és szűkebb pátriánkért.
Fényképeket az alábbi honlapunkon lehet megtekinteni:
www.szefisz.webnode.hu


Egy célért sok kézzel!!!!
Szolnok, 2013.május 27.

Kozákné Kovács Ildikó megyei koordinátor és Kozák Csaba Szefisz elnöke

Bejegyezve: 2013.02.27. 11:06
Az Erdei Művelődési Ház minden lelkes Munkatársának köszönöm magam és Gyerekeim nevében ezt a sokszínű és kreatív télűző programot! Nagyon érdekes volt testközelben megismerni a jászberényi állatkert állatait, sosem gondoltam volna, hogy a kisfiam nyakában egy patkány fog mászkálni és én csótányt fogok simogatni…Külön köszönet Andi néninek a szépséges hangszerekért és bábokért, amiket a játszóházban alkothattunk! A programot Ernő bácsi különleges vadasparki sétája és a látványetetés tette teljessé.

További sok sikert kívánunk és már nagyon várjuk a következő játszóházat!

Dergezné Illés Judit és a Gyerekek: Mina, Boti és Barni